Palvelut

Fysioterapia 

Fysioterapian tavoitteena on liikkumisen, toimintakyvyn ja terveyden edistäminen. On sinun tavoitteistasi kiinni kuinka pitkälle fysioterapia viedään: kilpa- ja huippu-urheilijalle se tarkoittaa usein vamman kuntoutusta ja harjoitteluun palaamista vahvempana. Fysioterapia pitää sisällään erittäin isossa roolissa olevaa urheilijan ohjausta ja neuvontaa omaan toimintaan, ohjattua ja omatoimista sekä säännöllistä etenevää harjoittelua sekä tarvittaessa manuaalista terapiaa kivun tai liikerajoituksen vähentämiseksi. Fysioterapia voi olla myös ennaltaehkäisevää ja lajia tukevaa säännöllistä harjoittelua esimerkiksi alkuveryttelyssä. 

Kenelle?

Haluat selvittää kipusi tai haittasi syyn ja olet valmis tekemään itsenäisesti työtä tämän edistämiseksi.

Mikä on tärkeää: 

Fysioterapiaan on sitouduttava, se vaatii töitä juuri sinulta. Tuen sinua jaksosi aikana hyvinä ja huonoina hetkinä. Näitä molempia tulee varmasti. Uskotaan ja luotetaan prosessiin ja hoidetaan homma yhdessä maaliin.


Urheilijan harjoittelun ohjelmointi ja yksilöllinen valmennus

Nuoren urheilijan rasitusvammojen suurimpia syitä ovat harjoittelun rytmittämisen ja ohjelmoinnin puute kuten liiallinen tai liian kova harjoittelu suhteessa urheilijan rasituksensietokykyyn juuri sillä hetkellä. mm. liian paljon liian kovaa iskutusta äkillisesti voi aiheuttaa hyppy- ja juoksulajeissa polvi, jalkaterä/nilkka sekä selkäongelmia. Myös jatkuva väsyminen tai harjoitteluvasteen ja oppimisen pysähtyminen ovat merkkejä usein harjoittelun ohjelmoinnin puutteesta. Keho kestää kovaakin kuormitusta mikäli rasitusta nostetaan oikealla tavalla ja eri kudoksia siedätetään oikealla intensiteetillä, frekvenssillä sekä kuormalla. Yksittäinen harjoite on hyvä vain silloin kun sillä on tarkoitus ja tavoite, se tehdään oikeaan aikaan ja oikealla tavalla. Tärkeää on löytää urheilijalle toimiva rytmitys joka tukee jaksamista, kehittymistä, oppimista ja vammojen ennaltaehkäisyä. 

Mikä on tärkeitä:

Ole avoin, kerro ajatuksesi, fiiliksesi. Olet paras asiantuntija omalle kehollesi. Pohditaan näitä yhdessä ja rakennetaan toimiva kokonaisuus. Tämä vaatii usein aikaa eikä ensimmäinen versio ole vielä valmis versio. Varauduthan pidempään prosessiin ja oppimiseen.

Kenelle? 

Urheilijoille, jotka haluavat harjoitella viisaammin, paremmin ja kehittyä enemmän. Urheilijoille joilla on ollut useita loukkaantumisia tai pitkäaikainen tauko harjoittelusta. Urheilijoille, jotka haluavat oppia ymmärtään omaa harjoitteluaan.

Luistelijan laaja ominaisuuskartoitus90 min

Kartoituksessa selvitetään luistelijan ominaisuuksia suhteessa lajin nykyvaatimuksiin, omiin tavoitteisiin ja vammariskiin: mm. voima, räjähtävyys, liikkuvuus, hallinta ja lajinomainen liike. Testistä annetaan palaute käynnillä suullisena ja halutessa kirjallisena sähköisesti laskun kanssa.

Kenelle? 

Vain yhteistyöseurat: 75 €, Testi sopii 12- vuotiaasta ylöspäin tavoitteellisille urheilijoille vuosittaiseksi kartoitukseksi tai kauden aikana säännöllisesti tehtäväksi ominaisuuksien kartoittamiseksi ja ohjelmoinnin muokkaamiseksi.

Luistelijan lyhyt liikehallintakartoitus 45 min

Kartoituksessa selvitetään luistelijan asennon ja liikkeen hallintaa ikä ja vaatimustaso huomioiden, tasapainoa sekä yleistä liikkuvuutta ja voimaa. Testistä annetaan palaute käynnillä suullisena.

Mikä on tärkeää? 

Otathan mukaasi myös luistimet ja lenkkarit.

Kenelle?

Vain yhteistyöseurat: 55 €, Testi sopii 5-15-vuotiaille luistelijoille vuosittaiseksi kartoitukseksi ilman suurempia vammoja ja kiputiloja.
Lisäksi erikseen varattavissa (varaa aina Whatsapin kautta):

- Jäävalmennus ja Fysioterapia jäällä 20, 30 ja 45 min (Asiakkaan tulee itse varata ja kustantaa jään vuokra)

- Urheilufysioterapia asiakkaan omassa harjoitusympäristössä tai harjoituksissa 30-90 min (Asiakkaan tulee itse varata ja kustantaa harjoitustilan vuokra)