Palvelut

SINULLE

Fysioterapia

- tavoitteena liikkumisen, toimintakyvyn ja terveyden edistäminen (ohjaus ja neuvonta oman toiminnan muuttamiseen, säännöllinen omatoiminen tai ohjattu harjoittelu, manuaalinen terapia, teippaus ja muut kivunhallintakeinot)

- on sinun tavoitteistasi kiinni, kuinka pitkälle fysioterapia viedään: kilpa- ja huippu-urheilijalle se tarkoittaa aina vamman jälkeen harjoitteluun palaamista vahvempana, joka vaatii pitkäjänteistä kotiharjoittelua ja harjoittelun uudelleen ohjelmointia kunnes palaaminen lajiin ja suorituskykyyn on varmistettu

- voi olla myös vammariskiä pienentävää eli niinsanottua ennataehkäisevää toimintaa tai lajia tai tavoitteita tukevaa toimintaa

- fysioterapiaan on sitouduttava, se vaatii töitä ja sitoutumista. Tuen sinua jaksosi aikana hyvinä ja huonoina hetkinä. Näitä molempia tulee varmasti. Uskotaan ja luotetaan yhdessä prosessiin ja hoidetaan homma yhdessä maaliin.

Urheilijan harjoittelun ohjelmointi ja yksilöllinen valmennus

Urheilijan rasitusvammojen suurimpia syitä ovat usein harjoittelun rytmittämisen ja ohjelmoinnin haasteet kuten liiallinen tai liian kova harjoittelu suhteessa urheilijan rasituksensietokykyyn juuri sillä hetkellä. Esimerkiksi liian paljon liian voimakasta iskutusta äkillisesti tai äkillisesti noussut harjoitusmäärä. Myös jatkuva väsymisen tunne tai harjoitteluvasteen ja oppimisen pysähtyminen ovat merkkejä usein harjoittelun ohjelmoinnin haasteista ja liiallisesta kokonaiskuormituksesta. Keho kestää kovaakin kuormitusta, mikäli rasitusta nostetaan oikealla tavalla ja eri kudoksia siedätetään oikealla intensiteetillä, frekvenssillä sekä kuormalla. Yksittäinen harjoite on hyvä vain silloin kun sillä on tarkoitus ja tavoite, se tehdään oikeaan aikaan ja oikealla tavalla. Tärkeintä on löytää juuri kyseiselle urheilijalle toimiva rytmitys ja tapa tehdä, joka tukee jaksamista, kehittymistä, oppimista ja vammojen ennaltaehkäisyä.

Kenelle? Urheilijoille, jotka haluavat harjoitella viisaammin, paremmin ja kehittyä enemmän. Urheilijoille, joilla on ollut useita loukkaantumisia tai pitkäaikainen tauko harjoittelusta. Urheilijoille, jotka haluavat oppia ymmärtää omaa harjoitteluaan - myös junioriurheilijoille. Mikä on tärkeää? Ole avoin, kerro ajatuksesi ja fiiliksesi. Pohditaan näitä yhdessä ja rakennetaan toimiva kokonaisuus. Tämä vaatii usein aikaa eikä ensimmäinen versio ole vielä valmis versio. Varauduthan pidempään prosessiin ja oppimiseen.

Hieronta

Hieronta on pehmytkudosten käsittelyä, jonka avulla voidaan hoitaa erilaisia kiputiloja, lihaskireyksiä tai lihasjännitystä. Monelle hieronta rentouttaa niin kehoa kuin mieltä.

Kenelle? Urheilijoille, nuorille urheilijoille, päätetyöläisille, aktiiviliikkujille... you name it - meille kaikille. Mikä on tärkeää: Kuumeisena tai muutoin sairaana ei saa hierontaan tulla. Myös hoidossa oleva syöpä ja tulehdukset ovat vasta-aiheita hieronnalle. Kerrothan myös rohkeasti millaisesta käsittelystä pidät ja sanohan myös tästä hierottaessa, mikäli hieronta on liian pehmeää tai kovaa.

Lymfaterapia

Manuaalinen lymfaterapia parantaa imusuonten toimintaa sekä edistää imunesteen virtausta vähentäen turvotusta, jäykkyyttä ja kipua. Manuaalisen lymfaterapian otteet ovat hyvin kevyitä ja rytmisiä ja sopivat siksi myös kivuliaille alueille. Lymfaterapia toimii myös kehoa rentouttaen alentaen verenpainetta ja rauhoittaen keskushermostoa. Lymfaterapia turvotuksen hoidossa vaatii kohtalaisen pitkiä hoitoaikoja ja hoitojaksoja: Keskimääräinen hoitoaika on yksi tunti, 2–4 hoitokertaa viikossa, 15–30 kertaa. Lymfaterapiaa voidaan tehdä myös lyhyinä jaksoina esim. tehostaen turvotuksen poistumista muun hoidon tukena. Lisätietoa: Suomen Vodder lymfaterapeutit

Kenelle? Mikäli koet tavallisen hieronnan liian kovana tai tämä vaikka kutittaa - lymfakäsittelyssä ihon pintaa liikutetaan eikä tässä liu'uteta, joten käsittely voi joillekin olla miellyttävämpi. Lymfaterapia laskee verenpainetta, rentouttaa ja usein unettaa. Lymfaterapiaa vodaan tehdä kaikille kehon alueille kasvoista jalkapohjiin. Yleisimmät turvotuksen vuoksi käsiteltävät alueet ovat jalat. Myös selän alueelle voi tehdä käsittelyä, johon voidaan yhdistää myös lihasotteita tarpeen mukaan.

Mikä on tärkeää? Lymfaterapiaa ei voida antaa, mikäli sinulla on todettu hoitamaton syöpä tai olet syöpähoidoissa. Hoidetun syövän jälkeen Lymfaterapia on oiva apu turvotukseen, mikäli imusolmukkeita on poistettu, tämä tulee kuitenkin aina kertoa terapeutille turvallisen hoidon takaamiseksi. Mikäli turvotus on ilmestynyt yhtäkkiä ja tähän liittyy voimakasta kipua tai toiminnan haittaa, on aina syytä hakeutua ensin lääkärille.

Voimamittaus

Mittaus sisältää alaraajojen isojen lihasryhmien maksimivoimatestauksen, hyppykorkeuden testaamisen sekä toiminnallisen lihastestauksen ala- ja keskivartalolle. Mittauksella voidaan tunnistaa urheilijan tilannetta suorituskyvyn ollessa huipussa, vamman jälkeen ja palatessa vamman jälkeen takaisin urheilemaan. Tuloksia voidaan verrata lajin vaatimuksiin, omiin tavoitteisiin ja vammariskiin: mm. tarpeeksi suuri puoliero tietyissä lihasryhmissä voi aiheuttaa nivelsidevammariskin kohoamista tai nivelkipuja. Testistä annetaan palaute kirjallisena.

Voidaan sisällyttää fysioterapiakäyntiin tai tehdä erillisenä käyntinä. Tällöin veloitetaan ajan ja voimassa olevan hinnaston mukaan.

Hyppykorkeuden mittaus

Mittaus sisältää hyppykorkeuden mittaamisen kolmella erilaisella hyppytestillä: staattinen hyppy, vapaahyppy ja kevennyshyppy. Mittauksella voidaan arvioida räjähtävää voimantuottoa suhteessa lajin vaatimuksiin. Mittauksella on helppo seurata alaraajojen voimantuoton kehittymistä sekä urheilijan kuormitusta arjessa vaikka viikoittain.

Voidaan sisällyttää fysioterapiakäyntiin tai tehdä erillisenä käyntinä. Tällöin veloitetaan ajan ja voimassa olevan hinnaston mukaan.

Recovery Air -painelahjehoito

Hoidon aikana saat jalkoihisi recovery air bootsit. Näihin säädetään terapeutin arvion mukaan sopiva kompression jaksoittainen taso, joka tutkimusten mukaan Vähentää turvotusta ja lihasjäykkyyttä, Kiihdyttää nestekiertoa ja kuona-aineiden poistumista, Helpottaa 20 minuutin kestoisella hoidolla lihasväsymystä 45% ja Minimoi rasituksen jälkeistä lihaskipua. Hoidolla tehostetaan lihasten palautumista rasituksesta hetkellisesti, jotta esim. leirityksillä tai kovempana harjoitusjaksona voidaan harjoitella enemmän ja tehokkaammin. Lisätietoa: Recovery Air Boots

Kenelle? Urheilijat, joilla on pidempi ja raskaampi harjoitusjakso hetkellisesti meneillään, tai tärkeä peli tai kilpailut tulossa ja keho ei palaudu kunnolla. Hoito ei korvaa hyvää ja riittävää unta, energiansaantia ja nesteen saantia harjoittelujakson aikana. Kysy leirityksille ym. Recover Bootsien vuokrausta myös kotiin.


PARHAALLE YSTÄVÄLLESI


UUSI: Urheilukoiran fysiikkavalmennus, harjoittelun ohjelmointi ja suunnittelu 

Mikäli tavoittelet kisapaikkaa tai kisatuloksia tai haluat että voitte harrastaa pitkään yhdessä ja koirasi pystyy vielä kilpauran jälkeen liikkumaan mahdollisimman terveenä, on fysiikkaharjoittelu Niin kuin ihmisillekin, tukiharjoittelun eli oheis- tai ominaisuusharjoittelun merkitys lajiharjoittelun lisänä on tärkeää niin kehittymisen kuin vammaherkkyyden vähentämisessä. Myös urheilukoiran kanssa työskennellessä meidän tulisi varmistaa, että koiralla on oikeanlainen fysiikka ja ominaisuudet lajissa vaadittaviin tehtäviin. Valmennus sopii niin pennulle kuin mummokoiralle – tavoitteet päätätte te!

UUSI: Urheilukoirakon yhteinen fysiikkavalmennus -- varataan aina erikseen sähköpostitse

Sinun ja parhaan kaverisi yhteinen treeni ja ohjelma, josta molemmat hyötyvät – samaan aikaan ja tavoiteet määritätte te.